Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Once Upon on a time

Μια φορά κι ένα καιρό, ζούσε στο δάσος μία γυναίκα η οποία είχε χάσει τον άνδρα της και έμενε σε μία καλύβα μαζί με τους τέσσερις γιους της και με την μία πανέμορφη κόρη της, την Περσεφόνη.
Επειδή την είχε μία και μονάκριβη της είχε μεγάλη αδυναμία και σαν μάνα ήθελε το καλύτερο για αυτήν.

Μία μέρα η Περσεφόνη αποφάσισε να πάει στο βουνό και να μαζέψει αγριόχορτα και να τα φέρει της μητέρας της για να τα μαγειρέψει. Στο δρόμο καθώς πήγαινε γνώρισε ένα περίεργο κυνηγό, με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η εμφάνιση του καθώς και η συμπεριφορά του που άλλοτε ήταν γλυκομίλητος και άλλοτε γινόταν απότομος. Το τελευταίο το παράβλεπε η Περσεφόνη και όλο και περισσότερο έβγαινε και πήγαινε στο βουνό, κρυφά από την μητέρα της για να τον συναντήσει. Οι μήνες περνούσαν και οι συναντήσεις του ζευγαριού όλο και γίνοντουσαν περισσότερες.

Δεν ήξερε όμως η κακομοίρα η Περσεφόνη τι της επιφύλασε η μοίρα. Μία βροχερή και κρύα νύχτα η Περσεφόνη πήγε να συναντήσει και πάλι τον κυνηγό της χωρίς όμως να επιστρέψει στο σπίτι της την ώρα που έπρεπε. Η μητέρα της άρχισε να ανυσηχεί, δεν το είχε ξανακάνει ποτέ η Περσεφόνη αυτό. Οπότε φώναξε τους 4 γιούς της και τους έδωσε ευχή και κατάρα να μην επιστρέψουν πίσω αν δεν βρούν μικρή τους αδελφή.

Ετσι λοιπόν τα 4 αδέλφια ξεκίνησαν να πάνε στο βουνό, περπατάγανε μέρα νύχτα για να βρούνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την μικρή τους αδελφή. Ο δρόμος τους, τους έβγαλε σε αδιέξοδο, το οποίο τους οδηγούσε σε ένα γκρεμό. Φθάνοντας στο χείλος του γκρεμού αντίκρισαν την δύστυχη αδελφή τους η οποία ήταν νεκρή και δίπλα της νεκρός και ο κυνηγός. Αυτό που κατάλαβαν ήταν ότι μάλλον γλύστρησε η Περσεφόνη και έπεσε στο γκρεμό και στην προσπάθεια του να την σώσει ο κυνηγός έπεσε και εκείνος. Αλλά ίσως και να μήν έγιναν έτσι τα πράγματα……


Διότι όποιος περνάει από εκείνο το σημείο ακούγονται τα κλάματα της μητέρας και οι κραυγές της Περσεφόνης…


Γιώργος-Πέτρος-Χριστίνα-Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου